İlkadım Belediyesi Ramazan'ı coşkuyla kutlayacak

Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV)'nın katkılarıyla gerçekleşen 'Ramazan Geceleri' etkinlikleri başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftar saati öncesinde Samsun sokaklarında gerçekleşen mehteran yürüyüşüne vatandaşlar ilgi gösterdi. Başkan Demirtaş'ın da eşlik ettiği mehteran yürüyüşü Mecidiye Caddesi, İstiklal Caddesi Öğretmenevi, Çiftlik Caddesi, Lise Caddesi'nden devam ederek çadır alanında son buldu. Daha sonra Doğu Park içerisinde kurulan iftar çadırında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, vatandaşlarla aynı sofrada iftarını açtı.

Burada konuşan Başkan Demirtaş, ?On bir ayın sultanı Ramazan'ın getirdiği manevi atmosferi burada halkımızla birlikte teneffüs ediyoruz. Vatandaşlarımızın birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına vesile bu tür organizasyonlar ve iftar yemekleri ile unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmayı hedefliyoruz.? dedi.

Tasavvuf müziği eşliğinde açılan iftar sonrası açık havada mehteran gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı. İlerleyen saatlerde manevi duyguların zirve yaptığı program semazen gösterisi ile son buldu. 30 gün boyunca dop dolu içeriği ile devam edecek olan Ramazan günleri etkinlikleri kapsamında Hacivat Karagöz, Aşık ile Maşuk, kukla gösterisi, sihirbaz, ilahiler, Mehteran gösterisi, semazenler, gösteri grupları, Arif Nazım, Serdar Tuncer, Kaya Kuzucu, İbrahim Sadri, İkbal Gürpınar, Bedirhan Gökçe ile Samsunlulara maneviyatına uygun rengârenk bir Ramazan ayı sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber